Tuin: Kunstgras of echt gras

Kunstgras kopen of echt gras kopen? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze aan het nadenken zijn over wat ze met hun tuin moeten doen. Kunstgras kennen we onder andere van sportveldjes, maar je kunt ook kunstgras kopen als plantbed in de tuin. Hoe beter je het weet, hoe beter – hier leggen we uit waarom!

Waarom kunstgras kopen beter is dan echt gras leggen?

Kunstgras kopen is duurder dan het aanschaffen van echt gras, maar je bespaart op onderhoudskosten door kunstgras te kiezen. Het klussen voor de tuin gaat sneller en beter omdat kunstgras geen lastige wortels heeft die je moet zien uit te graven én erger nog: er toch weer terugkomen! Kunstgras kan tot wel 15 jaar meegaan in plaats van dat het na een paar seizoen alweer afgebroken of kapot gaat.

Echt gras kopen wordt erg kwetsbaar wanneer het droog is of vochtig, waardoor er kans op schimmel en virussen komt. Kunstgras is dus beter omdat ze veel meer bestand zijn tegen de weersinvloeden! Als je kunstgras koopt hoef je geen onderhoudskosten.

Nog meer voordelen van kunstgras

  • Kunstgras krimpt niet én kreukt niet.
  • Je bespaart op onderhoudskosten
  • Kunstgras ligt er altijd strak
  • Je hoeft je nooit meer zorgen te maken om gele vlekken in het gras