Is dit het juiste moment om een huis te kopen of verkopen?

De woningmarkt in onze regio is nog steeds in beweging. Wellicht is er in de buurt waarin je woont recentelijk een woning verkocht. Vaak is de opbrengst een aangename verrassing voor de verkoper, maar ook voor de omliggende bewoners. Wellicht heeft het je aan het denken gezet en is het voor jou óók een goed moment om te verkopen en/of te kopen.

Is dit het moment om naar een volgende woning te gaan?
Droom je van die ene woning op de hoek? Heb je een favoriete wijk met mooie woningen in de gemeente Gouda of wil je juist liever naar het buitengebied van Zoetermeer verhuizen? Heb je praktische redenen waarom je naar een grotere of kleinere woning wilt verhuizen? Omdat de kinderen de deur uit zijn, je gaat samenwonen of vanwege andere zorgbehoeften? Dan is het goed om te weten dat er verschillende ontwikkelingen zijn, waardoor het juist nu een goed moment kan zijn om je woning te verkopen of te kopen.

Ontwikkelingen op de woningmarkt bieden kansen
Zo lijken de enorme prijsstijgingen te temperen, is er veel vraag naar bepaalde woningen, zoals appartementen en (tussen)woningen (met name starterswoningen) en het aanbod is nog steeds beperkt. In iedere gemeente is de situatie anders. Dit heeft effect op de woningprijzen en biedt andere kansen. Door overwaarde op je woning, in combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, zou je misschien die stap naar een volgende woning nu toch al kunnen maken. De netto woonlasten zouden niet eens veel hoeven te veranderen en zouden behoorlijk lager kunnen uitvallen in bepaalde situaties.