Stille verkoop woning, de voor- en nadelen

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen? Het is natuurlijk hartstikke leuk om op zoek te gaan naar een nieuw huis, maar het betekent ook dat je huidige woning verkocht moet worden. Vaak komt er een ‘’te koop’’ bord in je tuin, staan er foto’s van je huis op Funda en ben je ineens zichtbaar voor iedereen.

De vraag is of je wel zit te wachten op het feit dat iedereen kan binnenkijken in je woning. Heel begrijpelijk! Om dit te voorkomen, kun je ook kiezen voor een stille verkoop! Ben je benieuwd hoe een stille verkoop je kan helpen? Lees er alles over in deze blog!
Stille verkoop is een begrip dat steeds vaker aan bod komt in de makelaardij. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een stille verkoop om hun privé ook echt privé te houden. Stille verkoop is eigenlijk het verkopen van je huis ‘onder de radar’.

Dit houdt in dat je woning niet wordt aangeboden aan het grote publiek, maar aan een actieve geïnteresseerde doelgroep. Je krijgt dan ook geen bord in je tuin en er worden alleen maar advertenties geplaatst wanneer dat gewenst is.

Voordelen
Zoals genoemd wordt je huis ‘onder de radar’ verkocht, dit brengt verschillende voordelen met zich mee. WijMakelaars ziet veel potentie in het doen van een stille verkoop:
1. Door de anonimiteit die een stille verkoop met zich meebrengt zullen er veel minder mensen zijn die jouw huis op het oog krijgen. Hierdoor zullen er ook minder bezichtigingen in jouw huis zijn en daarmee wordt je privacy gewaarborgd.

2. De mensen die jouw huis ‘op de radar’ krijgen, zijn serieuze kandidaten voor de woning. Hierdoor ontstaat er een beter beeld van de concrete mogelijkheden en onderhandelingen rondom de verkoop van de woning. Daarnaast stijgt de kans op het verkopen van je huis doordat je te maken hebt met serieuze kandidaten.

3. Stille verkoop kan ook gebruikt worden om de verkoopmogelijkheden (looptijd en prijsstelling) te verkennen, zonder dat dit gepubliceerd wordt op verschillende kanalen.