HUIS VERKOPEN DEZE ZOMER: 8 REDENEN OM HET WÉL TE DOEN!

Het is eindelijk zomer en het weer liegt er niet om. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland, óók in deze gekke corona-tijden. Lees onze 8 tips om je huis wél te koop te zetten deze zomer.

1. Meer tijd voor bezichtigingen
In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar aan te pas.

2. Minder concurrentie
De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

Rob van Stralen, makelaar bij Makelaarsland zegt hierover: “Ik adviseur mijn klanten wel eens om buiten het traditionele te denken in de huidige markt met verkopen. Er is weinig aanbod op dit moment. Maar toch kiezen veel mensen er altijd voor om in het voorjaar en in het najaar te gaan verkopen. Dus waarom zou je daar aan meedoen? Het betekent dat op dit moment in de winter en zomer de schaarste nog groter is, dus daar profiteer je als verkoper nóg meer van de huidige markt.”

3. Je huis straalt
Alles is mooier met een zonnetje erbij. Zo ook jouw huis en tuin. Die staan er mooi bij in de zomer en ook de omgeving is aantrekkelijk als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water? Dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen! Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje.

Ook is deze zomer de mooiste periode om woningpresentatiefoto’s te maken. Geen kale takken voor je raam, lege tuinen of alles bedekt onder de sneeuw. Jij kan je huis optimaal presenteren op de foto’s.